5 důvodů, proč nepít kvalitní čaje

Dnes vám řeknu deset vážných důvodů, proč NEPÍT kvalitní čaje. Říkáte si, co to je za nesmysl? Vyhýbat bychom se měli spíš těm pochybným v sáčku, ne? Rozmazlení se na lepší čaje ovšem nese své nevýhody. Ušlechtilý pijan nemá vůbec jednoduchý život! 


1. Hned tak vám něco nezachutná 

Dokud jsem nebyla rozmazlená, vychutnávala jsem si Teekanne. Celou zimu jsem si vařila jejich Winter Time a říkala jsem si, jak je to skvělý čaj! Brr. Dnes se mi křiví pusa, jen si na to vzpomenu. Porcované piju, ale musí to být aspoň Ahmad Tea. Dát si čaj někde na návštěvě je věda, radši si dám jenom vodu. Jo, jsem rozmazlená a ne, nechci hrát, že mi ta Jemča chutná, ale je fakt, že špatný čaj snáším lépe než špatnou kávu. Jen ten čaj nesmí být přehnaně aromatizovaný. 


2. Peněženka pláče. 

Co si budeme povídat, koupit v supermarketu krabičku čaje v akci je o dost levnější než objednávat sypaný čaj z e-shopu pro náročné. Návštěvy čajoven se taky můžou prodražit. Řekla bych však, že v tomto ohledu na tom budeme lépe než vášniví milovníci piva a jejich pravidelné účty v hospodách. 


3. Čaj v práci? 

Udělala jsem si to v práci hezké, mám tam gaivan a když mám trochu času, poctivě v něm louhuju některý ze zelených čajů. Jenže čas není vždycky. Čajování v práci není zrovna praktické. Kolegyně s anonymními sáčky to mají o dost jednodušší. 


4. Uklízení použitých lístků 

Když jsme u té praktičnosti - údržba gaivanů a konviček je časově náročnější než vyhazování sáčků. Pst, nejednou se mi stalo, že lístky zůstaly v konvičce déle než by bylo vhodné a zplesnivěly...


5. Není to zrovna rozšířený koníček - s kamarády si nebudete mít co říct. 

Leda že byste si našli kamarády v čajovně. Nebo ty svoje přeučili na lepší čaje, což není vůbec jednoduchá disciplína. Třeba o japonských zelených čajích lidé rádi říkají, že chutnají jako hrachová polévka nebo zeleninový vývar! Pche. 



Pijanka

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Espresso, lungo nebo dopio?